Danimarka Konsolosluğu & Schengen Vize

Danimarka Devleti, Schengen Bölgesi Sözleşmesine taraf olan ülkeler içinde yer almasından ötürü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Danimarka ülkesine giriş yapabilmeleri için seyahatleri öncesinde Danimarka schengen vizesi için başvuruda bulunmaları gereklidir. Türkiye’de Danimarka Devleti’ni temsil etmeye yetkili olan Danimarka Ankara Büyükelçiliği ve Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu’na vize müracaatı yapmaları gerekmektedir.  

T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport Hamilleri, Danimarka’ya seyahatlerinde 180 gün içinde 90 günü aşmamak koşuluyla, ülkeye yapacakları ziyaretlerinde vize alma mecburiyetleri yoktur.

Danimarka Konsolosluğu’na vize müracaatı yapacakların dikkatine!

Ankara Danimarka Büyükelçiliği ve İstanbul Danimarka Başkonsolosluğu, Danimarka vize müracaatlarını şahsen kabul etmemektedir. Danimarka’ya kısa süreli (90 gün süreli) vize işlemleri için kişilerin Danimarka Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği Vize Başvuru Merkezlerine (VAC) başvurmaları gerekmektedir. Danimarka Konsolosluğu vize başvurularını yetkilendirdiği VFS Global Başvuru Merkezleri ya da akredite edilmiş seyahat acentaları üzerinden değerlendirmeye almaktadır. Danimarka vize başvuru merkezleri, Danimarka Konsolosluğu adına Danimarka vize başvuru işlemleri hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi, vize başvuru dosyalarının teslimi ve karara bağlanmasından sonra pasaportların iadesinden sorumludur. Danimarka vizesi karar aşaması ve vize süresi tamamen Danimarka Konsolosluğu’nun yetkisi altındadır.

Danimarka Konsolosluğu vize müracaatları, Ankara, İstanbul, İzmir,  Antalya veya Gaziantep Vize Başvuru Merkezleri üzerinden yapılabilmektedir. Danimarka Konsolosluğu Vize Başvuru Merkezlerine Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep’ten yapılan başvuruları, Ankara Danimarka Konsolosluğu/Büyükelçiliği; İstanbul’dan yapılan başvurular İstanbul Danimarka Konsolosluğu tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

 

Danimarka konsolosluğu vize

 

Danimarka Konsolosluğu Vize Başvuru Merkezlerine Başvuru Süreci

Danimarka Konsolosluğu, planlanan Danimarka seyahatinin dönüş tarihi sonrası, geçerliliği en az 3 ay süreli pasaportla vize başvurusunda bulunulması uyarısında bulunmaktadır. Pasaportta vizenin basılabileceği en az 2 boş sayfanın olmaması durumunda, başvuru öncesinde yeni bir pasaportun temini gereklidir. Kızlık soyadı ile bulunan pasaportların, evlilik sonrası soyadı değişikliğinden dolayı geçerliliği kabul edilmemektedir.

Danimarka Konsolosluğu, kendi ülkesi dışında Grönland, Faroe Adaları ve İzlanda adına da vize vermeye Türkiye’de tek yetkili kurumdur. Danimarka Konsolosluğu vize işlem yoğunluğundan vize başvurularının tahmini Danimarka’ya varış tarihinin 3 ay öncesinden yapılmasını önemle tavsiye olunur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Danimarka Konsolosluğu Resmi Web Sitesi Değildir!